Smått och gott från hösten

Vantar är bra till mycket. Inte minst att hälsa med. Sennia KAN inte hälsa utan att ha något i munnen och många stickade alster har dött en kylig död i trädgården… ofta bara ena vanten eller sockan. Det gäller att ha koll när man hälsar! Men bra är dom.

Jag var i Linköping och hälsade på sonen i studielyan. Vi gick runt stan och botaniserade i mysiga affärer. GARNVERKET låg i gamla kvareter vid kullerstensgata. Jag kilade in för att köpa nya strumpstickor och för att se mig om. Det tog en stund och jag hittade handspunnet alpaccagarn i en vacker grå nyans som jag var tvungen att köpa. Det låg ett par fina uppstickade vantar av garnet på ett grått fat. Det kostade 149:- för garn med beskrivning på tre olika vantar som man kunde sticka med detta garn. Jag slog till och började sticka så fort vi kom hem igen. Det var lättstickat och det gick rätt fort. För mig stämde inte maskantalet med flätorna i mudden riktigt, men det gick rätt lätt att justera. Till Garnverket ska jag gå fler gånger. Fast när jag hade handlat klart gick jag tvärs över gatan till Hemslöjden och hade underbara ullgarner i vackra färger som jag nog satsar på nästa gång.

Jag är nöjd med vantarna och dom är del i julens paketskörd. Hoppas nu dom passar…

När hösten smyger sig på är det väldigt kallt på golvet när vi kommer till sommarstugan. Min plan är att det ska finnas 6 olika, alla lika vackra yllesockar som man kan låna när man kommer. Ännu är två par klara. Det gröngula paret är stickat i garn från Öland. Ovanför Löttorp ligger ULLCENTRUM och där är det trevligt att stanna. Där finns många vackra färdigstickade plagg i vackra garner och färger. Man kan även köpa sticken där och oftast är det vad jag gör… De här sockorna är stickade med stickor nummer 4 i helylle i ett mönster från en liten bok jag lånade på biblioteket. De var lättstickade och de är sköna. Jag tycker det är snyggt att sockarna inte är lika. Man ser ändå att de hör ihop och på så vis blev dom lite ”roligare”. Goa sockar på stengolvet.

Jag tycker det är så vackert med irländska tröjor fulla med spännande flätor och knutar. Jag förstår att det skulle ta en evig tid för mig att bli klar, men jag ville prova en något mer komplicerad fläta och hittade ett fint sockmönster på DROPS underbara mönstersidor. Det är ju helt otroligt att man kan få tillgång till så mycket utan att det ens kostar något! Jag har haft stor glädje av deras mönster. Det stämmer alltid så bra, tycker jag. Det är mycket inspiration att hämta, eller en stunds paus när man är trött efter kvällen. Jag har stickat dom i tweedgarn och det är allt för mjukt egentligen. De här sockarna är vackra och mjuka, men jag tror att de är sköra. Skulle jag sticka en vacker flättröja skulle jag gärna välja det här garnet. Det finns i så vackra färger också… Skönt tweedaktiga färger i många nyanser, även det från Drops. Den röda kanten är ett hänge som gör att vi hänger dom på en krok i garderoben när man far hem igen. Inte då dumt. fast jag borde ha valt en grön färg i stället. Jag trodde det skulle bli snyggt med en kontrastfärg, men har ångrat mig… Nästa gång vet jag det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s